Neem vrijblijvend contact op +31 6 10 86 23 38

Ontdek alle parken activiteiten op Beleef het avontuur

Klootschieten


Klootschieten is een eeuwenoud spel dat nog steeds razend populair is.

Reserveren

Klootschieten in het Streekbos is een gezellige West-Friese wandeling met een spannend wedstrijdelement.

U speelt dit spel in teams, het is de bedoeling om de route in zo weinig mogelijk worpen af te leggen. Jong en oud, sportief of niet, iedereen kan er aan mee doen.

Tarief: € 10,- per persoon.
Inclusief: Huur van materiaal, scoreformulieren, 2 blikjes drinken, pinda’s en chips Tijdsduur: +- 1,5 uur
Kledingadvies: 
Makkelijke (sportieve) kleding. Bij slecht weer dichte schoenen en regenkleding.

Overzicht van alle activiteiten

Dit is een leuke activiteit voor

Spelregels

Er wordt met twee of meer teams tegen elkaar gespeeld. Is men op worpafstand dan vertrekken de volgende teams met (ongeveer) drie minuten tussentijd. De teamleider (kloothoofd) begint en gooit, onderhands, de kloot met gestrekte arm langs het lichaam zo ver mogelijk vooruit, daarna gooit de teamleider van het andere team. De kloot die tijdens de eerste worp het minste ver ligt, moet als eerste weer worden gegooid. Dit herhaalt zich tijdens het gehele parcours . De score wordt bijgehouden op het papier. De bal mag over slootjes en grasvelden worden gegooid. De bal moet echter wel altijd vanaf het pad worden gespeeld. Daarvoor zit er ook een stok in de kar. Wanneer de bal namelijk in het gras terecht komt moet er een streep gemaakt worden naar het pad. Het netje is om de bal eventueel uit de sloot te halen.

Het parcours

Het parcours wordt aangegeven met de rode paaltjes en maakt een rondje door het Streekbos. Uiteindelijk komt u een paaltje met een E tegen. Dit betekend het einde van het spel en vanaf dit punt mag er niet meer gegooid worden. Als u dit pad volgt, komt u vanzelf weer bij het beginpunt terecht.