+31-(0)6-10862338

Klimpark Streekbos heeft vier verschillende klimparcours. Ben jij een ontdekkingsreiziger, avonturier, hoogvlieger of waaghals?

Het GROENE klimparcours
voor de ontdekkingsreizigers
Op 4 meter hoogte zigzag je door de palen, klim je als een spin over een klimnet van de ene naar de andere kant, wiebel je over de hangbrug en swing je naar het net waar je naar toe moet springen. Maar dan ben je er nog niet. Je kruipt door houten tonnen, waagt je op de loopbrug en klimt dan omhoog naar de zip line. Je zweeft 60 meter naar beneden en staat weer met beide benen op de grond. Dat is wat je noemt een echte ontdekkingsreis!

Het BLAUWE klimparcours
voor de avonturiers
Op 4 meter hoogte zweef je met een luchtballon naar de overkant. Daar vervolg je je weg via het lastige nettenpad. Je springt over balken, waagt je over de touwenbrug en je klautert via de kuizenladder omhoog. Net als je denkt dat je het moeilijkste hebt gehad komen er nog kiepende balken op je pad en hangt er een bewegende golfbrug. Als je deze hindernissen weet te trotseren beland je na de 60 meter lange zip line weer op aarde. Wat een avontuur!

Het RODE klimparcours
voor de hoogvliegers
Op 7,5 meter hoogte loop je taps toe over de planken. Pas op dat de planken niet kiepen. Worstel jezelf door de hangende trapezes, swing naar het eiland en spring in het net om verder te kunnen. Overwin de slangenbrug met draaipalen, hou je goed vast op de zig zag brug en klim over de papegaaistokken. Om het parcours te vervolgen maak je een grote sprong in het diepe. Via de zip line vlieg je weer terug naar de grond!

Het PAARSE klimparcours
voor de durfals
In de winter van ’17/’18 is er een extra parcours bij gebouwd op 12 meter hoogte. Dit parcours is best pittig en inspannend vooral als je voor het eerst op 12 meter hoogte sta. Kleuter via de schommels langs de houten driehoeken richting de brug om vervolgens naar beneden te klimmen richting de Zipline.

Het ZWARTE klimparcours
voor de waaghalzen
Op 12 meter hoogte loop je over de slackline naar de overkant. Via de lussenbrug klim je naar de zwevende netten en baan je al zigzaggend een weg naar hangende spoorbrug. Doe de twist en balanceer op kleine paaltjes boven de grond. Als echte waaghals swing je met alleen een touw naar de andere kant. Daar word je nog op de proef gesteld door draaitonnen die schuin omhooglopen en draaien. Is je dat gelukt dan roetsj je met de zipline weer terug!